STORMWARRIOR - интервю

Без съмнение Stormwarrior е група, за която тепърва има да се говори много. Имаме удоволствието да ви представим интервю с Lars Ramcke – вокалист и китарист на тази немска пауър шайка. В интервюто той разкрива интересни неща около новия албум на групата, "Heading Northe", както и някои от бъдещите планове на Stormwarrior. Приятно четене!


Здравей и поздравления за новата ви творба, "Heading Northe". Албумът е наистина страхотен!

Благодаря. Радвам се, че ти харесва...! Поздрави на България!

Медиите ви описват като най-обещаващата пауър метъл банда. Ще оправдаете ли цялостните очаквания?

Ами, според мен, че ще отговоря с "да". Но може би феновете трябва да решат това. Смятам, че с новия албум ще имаме възможността да спечелим много нови почитатели. Да се надяваме, че през тази година ще имаме възможността да свирим на много места по света (дано да стигнем и до България...) за да убедим колкото се може повече метъли да ни подкрепят...

Продукцията в "Heading Northe" е повече от впечатляваща! Колко време ви отне да запишете, миксирате и мастерирате албума?

Не сме броили колко време ни е отнело писането на албума и цялата продукция, но горе долу отне около половин година (от писането на първата нота до финалния мастеринг). Но също така имахме проблеми със звукозаписното оборудване и трябваше някои неща да презаписваме отново. Освен това опитахме най-различни версии на отделни части и аранжименти по време на истинската продукция и това е причината да ни отнеме толкова време завършването на албума. Но по мое мнение всичката тежка работа си е струвала финалния резултат...

Обложката на албума е отлична! Описва цялата концепция на вашата музика? Кой даде идеята за нея?

Да, и аз харесвам обложката. Тя е дело на Uwe Karczewski, който е автор на някои ранни обложки на Helloween и мисля, че той свърши наистина добра работа.

Идеята за обложката дойде, когато имах заглавното парче напълно написано като пре-продукция (въпреки няколко други парчета) и изглеждаше, че вече започва да се очертава насоката, към която целият материал щеше да се придържа и вида, който албумът щеше да придобие на края, също и в лирически аспект. Но е вярно, може би обложката притежава всичко, което се намира вътре в албума. Величествени и мистични теми, някакъв вид желание за свобода или просто продължаване напред без да бъдеш възпрепятстван от някого... И всичко това е съпроводено от античната северна митология...

Сега моля те, кажи ни нещо за началото на бандата. Кой дойде с идеята да сформирате група и как се справяхте в ранните си дни, преди да запишете вашия дебютен дългосвирещ албум?

Когато сформирах групата бях на около 16. Всъщност, това беше втората ми банда и всичко беше просто в традиционния хеви метъл дух и пробуждането на добрия стар бунтовнически хеви/спийд саунд от 80-те. Тогава нямахме никаква представа как ще записваме каквото и да било и не ни интересуваше много какво ще си помислят хората за нашата група или за "стария стил", който свирим. Така че ние просто започнахме да свирим метъл. Преди дебютния албум записахме две демота, които издадохме само на касета и ги разпространявахме из ъндърграунд средите. Записвахме със старо оборудване и, както казах по-горе, изобщо не знаехме всъщност какво точно правим, но ни харесваше и давахме всичко от себе си. След тези две касети издадохме два 7-инчови винила преди да срещнем Kai Hansen, който най-накрая ни помогна с продукцията на дебютния албум, когато вече имахме сделка с първия ни лейбъл.

Горди ли сте, че бандата ви е сравнявана с величия като Helloween, Gamma Ray и Running Wild?

Разбира се, че да. Ние също идваме от Хамбург и ако някои казват, че ние сме следващото поколение на хамбургския хеви метъл и ни виждат като единствения шанс този стил да оцелее и да се развие в бъдещето, разбира се, че сме горди.

Kai Hansen каза, че "Heading Northe" ще се превърне във вечна класика като "Keeper"-ите. Какво ще кажеш за това негово твърдение?

Разбира се, това ме прави повече от горд! Kai винаги е оказвал огромно влияние върху нас и наистина ни е помагал и учил много. Така че, като фен на неговата музика, казвам, че е наистина невероятно да чуеш как той казва нещо подобно за бандата, в която съм аз.

Ще свирите на тазгодишното издание на Magic Circle Festival. Предполагам, че за вас е сбъдната мечта да бъдете на една сцена с Manowar

Да, разбира се. Manowar също са една от любимите ми банди и също са оказали влияние върху нашата музика. Ние вече свирихме на този фестивал през миналата година и бяхме наистина изненадани от това, колко як е този фест. Разбира се, наистина ще се радваме да свирим там отново, но също така очакваме да видим как Manowar ще изпълнят своите първи 6 албума на живо! Смятам, че това е повече от сбъдната мечта (не само за мен).

Имате ли планове да посетите България в близко бъдеще?

Нищо все още не е потвърдено, но Joey каза, че може би има шанс Magic Circle Festival да се проведе също и в България през тази година и че ще се радва да вземе и нас на борда. Така че наистина се надявам, че ще имаме шанса да дойдем в България през тази година и да ви запознаем с нашата музика. Така че може би всички ние ще имаме възможността да се срещнем тази година... Това ще бъде огромно удоволствие за нас...

Има ли мечта, която все още не сте постигнали и бихте искали да постигнете като Stormwarrior?

Да бъдем съпорт на Judas Priest някой ден ще бъде огромна чест! Като изключим това, основната мечта все още е такава, каквато винаги е била - да продължим да записваме албуми, да свирим на живо навсякъде по света, да видим колко далеч може да стигне всичко това и просто да продължим да живеем с хеви метъла!!!

Благодаря ти за интервюто, Lars!!!

Благодаря ти за интереса към бандата! Наздраве!

Интервюто взе Евлоги Станчев - Mendoza

Обратно към списък статии, интервюта »