SOULFLY

Какви впечатления имаш от последното си пребиваване в България и какви са очакванията ти за предстоящия концерт?


Какви впечатления имаш от последното си пребиваване в България и какви са очакванията ти за предстоящия концерт?

Имам чудесни спомени от концерта си тук преди година и нещо, но оттогава много неща се промениха. Имаме нов албум, групата ни е напълно нова и доколкото мога да съдя за представянето й досега на това турне, шоуто ни тази вечер ще бъде още по-силно.

Ще свирите ли някои от хитовите парчета на Sepultura, както направихте миналата година?

Ние в Soulfly свирим на всяко шоу нещо, което наричаме "микса на Макс". Това е подбор от парчета от ранните години на Sepultura, през нещата на Nailbomb, та чак до последните албуми на Soulfly. Концертът ще продължи около час и половина и ще включва всички тези неща.

Може ли да се каже, че в "Prophecy" се наблюдава известно завръщане към звученето на "ChaosA.D."?

В новия ни албум наистина има завръщане към звученето от периода на "Chaos A.D." и на проекта Nailbomb. Всъщност, още по времето на издаването на "Chaos A.D." ми задаваха въпроса дали правя пънк, или хардкор, или метъл. Аз отговарях: "Нито едно от тези неща, а и трите взети заедно." Това е идеята на Soulfly и мисля, че ще продължим да се движим именно в тази посока.

Имаш ли планирани други проекти освен Soulfly?

Винаги имам много идеи, но повечето ми време е посветено на Soulfly. Все пак имам планове за един проект, включващ само бразилски артисти. По този начин мога да ги открия за света.

Имаш ли вече някаква представа за това как ще звучи следващият албум на Soulfly?

Дори когато още бях в Sepultura, никога не съм правел нещата така, че да можем да ги издаваме колкото е възможно по-рано. Албумите на Soulfly излизат през период от точно две години, така че е рано да се говори за следващия ни албум. Тепърва предстои да уточняваме звученето, концепцията и т.н.

Какво се опитваш да кажеш на хората чрез музиката си?

Когато хората откриват някакви послания в моите песни, това е чудесно, но аз не се възприемам като някакъв месия или проповедник.

Мислиш ли, че със Soulfly си постигнал всичко, което един музикант може да постигне в дадена група?

Всичко зависи от това какви цели и стандарти си поставя човек. Аз продължавам да търся и да експериментирам. Когато направя перфектния си албум, ще трябва да се откажа от музиката. "Prophecy" е дяволски добър, но все още не е най-добрият албум на Soulfly.

Кое е най-трудното решение, което си взимал досега?

С много трудни избори съм се сблъсквал. Не съм типът човек, който мисли занапред в бъдещето и има готови решения за всяка ситуация.

Как би описал приноса на Dave Ellefson към последния албум на Soulfly? Той участва ли в композирането на тези няколко парчета, в които свири, или само изпълни написани от теб партии?

Той дойде съвсем официално и заяви желанието си да свири в нас. Съгласихме се, а той много хареса цялата атмосфера и реши да поостане, за да изсвири още едно парче, а след него - още едно и още едно. Солото му в "Mars", например, е нещо, което не бяхме чували дотогава през живота си.

Какво е мнението ти за нео метъл сцената в момента?

Никога не съм считал, че Sepultura или Soulfly принадлежат към въпросната сцена. Нео метълът в момента е на мода, но какво ще излезе в крайна сметка от него, не е ясно.

<!-- /print -->

Обратно към списък статии, интервюта »