QUEENSRYCHE

Ето и краткото интервю, което вокалистът на Queensryche даде специално за списание SMF часове преди началото на концерта. Говорихме с един малко уморен и напрегнат, но любезен Geoff Tate, който разкри детайли по концертната дейност, бъдещето на бандата и други интересни за феновете теми.


Добре дошъл в България, Geoff! С Queensryche успяхте ли да обиколите столицата, да видите забележителностите?

За съжаление нямахме тази възможност, но се надявам след концерта тази вечер да поразгледаме София, преди да заминем за Истанбул. Все пак се срещнахме с доста фенове, това не е малко.

Поздравления за новия ви концертен албум - "The Art Of Live"! Групата звучи изключително свежо. Можем ли да гледаме на този запис като на ново начало за Queensryche?

Честно казано, не съм се замислял за албума в този смисъл, но като го каза - да, защо не. Записът наистина е страхотен, доволни сме, че успяхме да уловим концертното настроение. Беше голямо предизвикателство да направим "The Art Of Live", но беше и много забавно. Ако албумът въздейства на хората по позитивен начин, би било чудесно.

Всички се радваме, че Chris De Garmo е все още приятел на бандата. Работихте с него върху "Tribe", ще продължи ли той да участва в записите ви и завбъдеще?

О, много се надяваме! Вратата за него е винаги отворена.

Разкажи ни нещо за Mike Stone - новото попълнение в състава на Queensryche. Как се присъедини той към вас?

Вчера Mike изнесе стотния си концерт с Queensryche, в Будапеща. Трудно ми е да повярвам, че сме провели вече сто шоута заедно. Нашият мениджърът ни го представи, с Mike се чухме по телефона и той пристигна в къщата ми, за да се срещнем. Записахме няколко парчета заедно и се оказа, че той отлично се вписва в звученето на бандата. От концертна гледна точка е безупречен - има фантастична техника, добре се сработва с Michael Wilton. Иначе е страхотен човек - не е конфликтна личност, пуска майтапи в напечените ситуации и т.н. Забавно е да си с него, защото гледа на живота като на един голям купон. Има повече познати от всеки друг човек, за когото се сещам.

Кога да очакваме новия ви студиен албум? Можеш ли да ни кажеш нещо за музикалната му насока?

Вече имаме доста разработени идеи и смятаме да влезем в студио тази зима, за да запишем новия материал. Надяваме се албумът да излезе на пазара през идната година. С един студиен запис никога не можеш да си сигурен кога ще го завършиш.

За наша радост Pamela Mooreе тук с Queensryche. Първоначално се очакваше тя да ви придружава само в Щатите, но ето я и в Европа. Защо променихте решението си? За нас присъствието й на вашия концерт е като сбъдната мечта…

Pamelaще се омъжва и й предстои да планира сватбата си, затова ще е с нас само до Париж. Последните няколко концерта ще проведем без нея. Ще ми се да можех да я убедя да не се омъжва и да остане с нас на турнето, хаха. За жалост е невъзможно.

Какво се случи с проекта The Three Tremors - ти, Rob Halford и Bruce Dickinson?

Няма развитие - абсолютно никакво. Всичко започна по време на една вечеря, на която изпихме твърде много вино. Бяхме се събрали и внезапно мениджърът на Maiden - RodSmallwood, стана и вдигна тост "за тримата най-велики метъл вокали". После излезе с идеята, че би било фантастично с Robи Bruceда запишем заедно нещо под името The Three Tremors. Както бяхме пияни, веднага се развикахме: "Ура! Страхотно!" Въпреки това, никога не сме гледали сериозно на такъв един проект.

Би ли казал, че в песните на Queensryche давате израз на личните си идеи и преживявания?

Да, абсолютно!

В този ред на мисли, как стои въпросът със създаването на "Operation: Mindcrime"?

"Mindcrime" се базира предимно върху мои наблюдения и преживявания, които събрах по време на престоя си в Монреал, Канада и Амстердам, Холандия през 1986-а година. Много ми повлияха разговорите с различни хора, които срещах и с които дискутирах някои въпроси по това време. Така че концепцията на албума почива на реалността, макар и фабулата да е плод на въображението ми.

Благодаря ти много за интервюто! Последният ми въпрос е: Какви са очакванията ти за тазвечершното шоу? Феновете на Queensryche ви чакат от години.

Първо на първо, ми е много любопитно кой ще победи - Дания или България, хаха… Колкото до концерта - подхождам към него с отворено съзнание. Всички от бандата са много развълнувани, защото свирим у вас за пръв път и не знаем какво да очакваме.

<!-- /print -->

Обратно към списък статии, интервюта »