BROTHER FIRETRIBE - интервю

Brother Firetribe са сензация на съвременната хард рок сцена. Това е уникална по рода си формация, ръководена от китариста на Nightwish Emppu Vuorinen. Въпреки крехкия си творчески път младите финландци показват, че по нищо не отстъпват на най-големите имена в направлението. Предлагаме ви интервю, в което бандата разкрива интересни откровения около новия си албум "Heart Full Of Fire", който съвсем скоро можете да откриете на музикалния ни пазар!


Поздравления за новия ви албум "Heart Full Of Fire"! Тавата е наистина впечатляваща!

Благодаря ти много! Радвам се, че ти харесва!

Продукцията на новия ви албум е на много високо ниво. Колко време ви отне да го запишете?

Действителните записи отнеха около два месеца. Torsti Spoof от Leverage миксира албума заедно с Jari Mikkola в рамките на две седмици. Те свършиха страхотна работа, правейки албума да звучи сякаш са вложени милиони.

Музиката ви ми напомня за най-добрите времена на хард рок и АОР музиката. Смяташ ли, че можете да върнете популярността на тази музика?

Не мисля, че този тип музика някога ще бъде отново толкова популярен, колкото беше на времето, тъй като в днешно време отстъпва мястото си на други музикални течения. Но всъщност смятам, че ние правим това за самите себе си и ако има други хора, които го оценяват, то това е огромен бонус.

"Heart Full Of Fire" е определено крачка напред в сравнение с дебюта "False Metal" (2006). Можем ли да очакваме, че възходящата градация ще продължи и за напред?

Мерси, готино е, че си го усетил по този начин. Ще продължим да пишем музика, но е невъзможно да ти кажа какви ще са ни следващите творби. Винаги сме се стремяли по всякакъв начин да поддържаме тази специфична мелодичност. Едно нещо е сигурно и това е, че няма да гоним никакви модни тенденции.

Много групи в днешно време не успяват да творят толкова богата и привлекателна музика, а вие го правите отлично. Кажи ни каква е формулата на успеха?

Ние просто правим всичко по начина, по който го чувстваме, без някакви правила. Харесва ни идеята кийбордите да бъдат доминиращ компонент и композициите да се концентрират върху запомнящи се припеви. Докато песните ни карат да се усмихваме, то значи сме в правилната посока...

Има ли някаква концепция в албума?

Единствената концепция е да се забавлявате с песните...

Вие сте една от най-младите и обещаващи хард рок банди в момента и "Heart Full Of Fire" е абсолютно доказателство. Моля, разкажи малко повече за историята на групата...

Започнахме да пишем песни през 2001 година след като се бяхме изморили от музикалния климат в края на 90-те, просто като извинение за да излизаме и да пием бира. Внезапно ни беше предложен договор и ето как стана всичко. В началото никога не сме очаквали да издаваме албум или да правим концерти. Въвличането на Emppu естествено помогна много, но не питай за това.

Кои са музикантите, които са ви вдъхновили?

Лично аз бих назовал всички големи имена на мелодичния рок от миналото както и също някои по-неизвестни банди. Steve Perry от Journey е най-великият певец на всички времена. Групата, която всички в състава ни подлудява е Van Halen.

Имате ли планове да посетите България в близко бъдеще?

С удоволствие бихме дошли при вас ако хората ни желаят и ако обстоятелствата са подходящи!

Имате ли мечта, която бихте искали да постигнете в бъдеще с Brother Firetribe?

Да продължим да правим музика, която идва от сърцата ни и да продължим да се забавляваме. Това е основната цел.

Благодаря ти за интервюто, човече! Задръжте радостта и позитивността, която вашата прекрасна музика излъчва!!!

Благодаря ти, човече! Ще дадем най-доброто от себе си със сигурност! Поздрави на България!


Интервюто с Pekka Ansio Heino взе Евлоги Станчев - Mendoza

Обратно към списък статии, интервюта »