Немският китарен магьосник Axel Rudi Pell спечели свое място в съвременната рок сцена още с първите си албуми като член на бандата Steeler. Името на Axel добива известност чак след като през 1989-а година той решава да постави началото на солова кариера, в която вплита неумиращия дух на хард рока, обогатен от неокласически елементи и много мелодия. След редица смени на музиканти през 90-те, сега Axel като че ли най-сетне е успял да събере идеален състав, с който да развива на свобода стила си. С него се свързахме по случай третото подред издание на превърналата се в традиция за Axel Rudi Pell компилация “The Ballads”.


Arjen Anthony Lucassen не се смята за гений. Всички останали мислят обратното. Един от най-оригиналните съвременни композитори и инструменталисти, бившият китарист на холандската банда Vengeance вече има пет успешни солови албума под името Ayreon зад гърба си. Шестият – "The Human Equation", е нов триумф на въображението и творческия дух и по случай издаването му списание SMF ви среща със създателя на този грандиозен проект…


Звуковите терористи от Бирмингам напомнят за себе си с втора част на суперуспешния им албум с кавъри "Leaders Not Followers". Едва ли някой се съмнява, че дет-грайнд легендите Napalm Death се числят към категорията на лидерите. Това е една от групите, чието име стои върху истински "постулати" в екстремната музика като "Scum", "Harmony Corruption", "Utopia Banished", "Enemy Of The Music Business". В този брой ви срещаме с един от враговете на музикалния бизнес – Mark "Barney" Greenway!


Полската метъл сцена продължава да бълва качествени издания. Поредният прекрасен албум е на ветераните екстремисти Behemoth. Новият им албум, озаглавен "Demigod", с лекота попада в тройката на най-силните дет метъл творби за изминалата 2004-та година. С изключително любезното съдействие на пичовете от Regain Records, се свързахме с вокалиста, китарист и основател на групата Nergal!


Това трябва да е Victim of changes на Judas Priest! Искам да кажа, че я опитвах на стари концертни версии на Judas Priest, като бяха махнати вокалите на Роб. Изпях я и тогава групата спря касетата и казаха: "Оуенс, ти ще свириш с нас"... това е промяна на живота.


Групата на вече легендарния китарист Zakk Wylde (познат ни най-вече от албумите на Ozzy Osbourne) издава своя седми студиен албум. "Mafia" може да звучи както докато си пиете уискито с някой стар приятел, така и на най-шумния метъл купон. Black Label Society е банда, която заслужава внимание, заради любовта и настроението, което Zakk Wylde влага в албумите си. Самият той ни се обади от дома си в САЩ и макар и малко лаконичен, ни разясни последните новости около групата.


Едва ли е останал някой почитател на твърдата музика, който да не е разбрал за предстоящия концерт на големите W.A.S.P. на 30-ти ноември в София. Това шоу, както и издаването на втората част от великолепния нов албум на групата "The Neon God", бе повод да се свържем с една от истинските легенди в метъла въобще. На вашето внимание, за първи път за българска медия – гениалният, скандален и единствен: Blackie Lawless!


Да се обяснява кои са Blind Guardian и колко огромен е приносът им към съвременната метъл сцена, е ненужно, защото едва ли има човек, интересуващ се от тази музика, който да не е наясно с това. Немските бардове вече над 15 години ни радват с плодовете на творческия си гений, оставяйки в историята блестящи образци на неизчерпаемото си въображение и талант. Година след издаването на втория си брилянтен концертен албум, бандата е готова с един наистина специален подарък за феновете си. Поводът да се свържем с китариста Marcus Siepen, е първото DVD в кариерата на групата, отразяващо фестивала Blind Guardian Open Air, проведен през лятото на 2003-та в немското градче Кобург.


След няколкогодишно затишие, английската военна машина Bolt Thrower отново излиза на бойното поле! С презаредени оръжия и жажда за нови завоевания, петимата дет метъл командоси се завръщат с безкомпромисния си нов албум – "Those Once Loyal". За тази поредна епохална творба от лагера на островитяните, бяха така добри да разкажат новият стар вокалист Karl Willetts и дългогодишната басистка на бандата Jo Bench.


Brother Firetribe са сензация на съвременната хард рок сцена. Това е уникална по рода си формация, ръководена от китариста на Nightwish Emppu Vuorinen. Въпреки крехкия си творчески път младите финландци показват, че по нищо не отстъпват на най-големите имена в направлението. Предлагаме ви интервю, в което бандата разкрива интересни откровения около новия си албум "Heart Full Of Fire", който съвсем скоро можете да откриете на музикалния ни пазар!